söndag 13 mars 2011

Pangasius med sötpotatis

1 port

Skala
1-2 potatisar,
1 morot
½ sötpotatis
och koka tills de är mjuka. Mosa dem och tillsätt en klick smör och lite varm mjölk till lagom konsistens.

Skiva
1 gul lök
1 bit färsk fänkål
som du steker i smör och tillsätter sen
1 tsk honung
1 tsk gurkmeja
salt 
lite libbsticka
½ dl grädde
lite vatten och låt allt puttra ett par minuter.
Häll upp på tallriken och sätt  på lock eller folie.

Tag
1 filé (100-200 g) pangasius eller annan fisk
strö på sesamfrö
salt
valfri peppar och stek den på låg värme tills köttet är vitt (ca 2-4 min på var sida).

Lägg upp allt på tallrik och njut! Det här är vad jag kallar "mjuk" mat=mat som är mjuk och snäll för magen.

Jag gillade det i alla fall! Hoppas du också gör det!

Libbsticka är ju väldigt speciell i smaken - en typiskt älska/hata smak. Så om du vill kan du ju ta en annan örtkrydda som du älskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar