söndag 13 mars 2011

Köttfärsgratäng

 2 pers

Bryn
ca 200 g köttfärs (eller quorn) 
krydda med
salt, kanel, basilika, vitlök och ev Bako (etiopisk kryddblandning)
Häll på 200g krossade tomater och en gnutta socker.
Låt det koka ihop.

Skala och skiva

3-4 potatisar
1 morot
ca 1 dm purjolök eller 1 gul  lök


Smält 20 g smör i en kastrull och tillsätt knappt ½ dl vetemjöl och vispa så den blir slät - dra av från plattan så den inte blir klumpig. Tillsätt 2-3 dl mjölk under tiden som du vispar och vispar. Smaka av med salt och ev peppar.

Varva nu potatis, lök, morot, färs och sås.

Sätt in i ugnen 200 gr i ca 40 min eller tills potatisen är mjuk.

Vi åt den med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar