onsdag 9 maj 2012

Grönsakswok

2 portioner
2 morötter
10 cm purjolök
3-5 vitlöksklyftor (spara en som pressas i på slutet)
3-5 champinjoner
1 stjälk bladselleri
ca 10 sockerärtor
10 cm gurka
saften av ½ citron
1 tsk honung
havssalt
färsk koriander
färsk basilika
ev färsk chili, peppar eller sambal oelek om du vill ha lite starkare smak.


Grönsakswok - på bilden med räkor
Skala morötterna och skär grönsakerna i lagom stora bitar så att de blir klara samtidigt. Börja med att woka morötter, champinjoner, lök och bladselleri. Tillsätt sockerärtor och gurka. Salta och tillsätt citronsaft. När allt är klart så smaksätt med honung, pressad vitlök och örter.

Om du vill kan 200-400 g skalade räkor tillsättas då allt är klart, så att de bara blir varma.

Jag hade kokta risnudlar till men det fungerar lika bra med äggnudlar eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar