torsdag 5 april 2012

Kalkonfilé med shiitake

Den här middagen tog ca 1 tim att laga.

3-4 portioner

Börja med att koka
4-5 rödbetor med skal i ca 1 timme (eller köp färdigkokta!)

Att rosta i ugn;
2 palsternackor
2 morötter
1 sötpotatis
8 hela vitlöksklyftor
timjan, senapsfrö, oregano, havssalt och olivolja

Skala och skär rotsakerna - sötpotatisen bör vara i dubbelt så stora bitar som de morot och palsternacka. Lägg dem i en smord ugnsform och strö på kryddor och salt. Lägg i vitlöken. Ringla olivolja över. Rosta i ugn ca 30 min eller tills de är mjuka.

Bryn
ca 500 g kalkonfilé i ghee
Krydda med salt och svartpeppar, ställ undan till rotsakerna är halvklara. Sänk då värmen i ugnen till 150 grader och ställ in kalkonfilén. Låt den stå ca 15-20 min i ugnen. Innertemp ska vara 56 grader.

Fräs
Shiitakesvamp - valfri mängd - krydda med salt, peppar, persilja och timjan. Håll varm.

Sjud
1 knippe grön färsk sparris

Enkel bearnaissås
2 äggulor och ½ msk rå äppelcidervinäger vispas. Smält 1 dl ghee som sedan vispas ner i gulorna. Smaksätt med dragon och salt. Klart!

Vi hade också färsk spenat som liten sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar