- 1 kg nötkött - grytbitar eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
- 2 gula lökarEv 2 morötter
- 2 lagerblad
- 12 kryddpepparkorn
- Ca 1 liter vatten
- smör till stekning
- salt och ev svartpeppar Maizena till redning
- Putsa köttet och skär det i bitar.
- Skala och skär lök i stora bitar. Ev också morötter.
- Bryn köttet i ca 1 msk smör i en gryta.
- Tillsätt lök, lagerblad och kryddpeppar samt ev morötter. Låt fräsa några minuter under omrörning.
- Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt.
- Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
- Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar. Red med maizena eller vetemjöl.
Jag vill visa att det går enkelt och snabbt att skapa sin egen mat. Min önskan är att du ska få inspiration till att hitta på egna rätter och krydda efter din egen smak. Jag delar med mig av sån't som jag själv lagat och tycker om. Använd alla dina sinnen då du lagar mat; Lukta, smaka, se och lyssna - framförallt till din intuition!
fredag 28 oktober 2016
Kalops
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar